Известие

Collapse
No announcement yet.

Скърцане/пукане отзад 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Скърцане/пукане отзад 156

Здравейте колеги,

От Вчера колата почна да скърца отзаде(предполагам задните колела),защото се чува само когато колата се движи или по точно по леки неравности по пътя,но тъйкато наще пътища са толкова пътища се чува постояно. Ако някой има идея от какво може да е нека сподели.

Благодаря предварително!
    Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

колега провери тампони на задна стабилизираща щанга!ако има пукане при отсечени неравности е от тях!а може и от напречните задни щанги тези двете провери все нещо ще излезе
    alfa romeo 156 1.8ts-спортно окачване!! R.I.P!Now Alfa Romeo 159sw

Comment

Е то реално няма много голям избор там едно от двете ще да е

Аз сега правя задница, но при мен дрънчаха спирачните апарати (задните) и по павета и неравности ми хлопа нещо по задницата (предполагам въпросните тампони)...
      Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
      Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

аз пък днес купих едно парче полиуретан и ко имам време тази седмица ще делям

Comment

Първоначално публикувано от Crazy_Element Покажи съобщение
          Здравейте колеги,

От Вчера колата почна да скърца отзаде(предполагам задните колела),защото се чува само когато колата се движи или по точно по леки неравности по пътя,но тъйкато наще пътища са толкова пътища се чува постояно. Ако някой има идея от какво може да е нека сподели.

Благодаря предварително!
          Моята кола преди време също поскърцваше отзад но само зимата и при студено време, лекарството е спрей напръскват се тампоните на напречните щанги тампончетата на стабилизиращата щанга и тампоните на надлъжните щанги които са към главината (малките)
          Ако скърцането е от тампон на надлъжните или напречните щанги значи тампоните им са закъсани и превъртата вътре в гумата, ако колата не тропа само пръскан периодично на няколко месеца. Частите за задното окачване са два вида евтини и калпави (Бърт) и скъпи Fiat (120лв на надлъжна и 150лв на напречна щанга)
          156 1,8 ТS 99
          Nissan Murano 2005

Comment

От 2 дни зверски скърцат тампоните на надлъжната щанга-голямите.Видимо са здрави, но е много неприятно това скърцане.Май ще играе полиуретан.

Comment

Сигурен ли са че са те....пръсни първо едната, караш, гледаш има ли промяна, другата, и така....
              "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
              F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                Е то реално няма много голям избор там едно от двете ще да е

Аз сега правя задница, но при мен дрънчаха спирачните апарати (задните) и по павета и неравности ми хлопа нещо по задницата (предполагам въпросните тампони)...

А как ги излекува апаратите колега?
                Алфа 156 1.8ТС+ГИ-метан

Comment

Иди на стругар да ти направи нови водачи.
                  ex - 147 16v multijet

Comment

Точно така Нови водачи
                    Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Мдаа , сега па и стругар трябва да търся.
                      Алфа 156 1.8ТС+ГИ-метан

Comment

Здравейте.

На моята 156-ца също се чува странен свук. Предполагам, че е от задната лява гума. Звукът е все едно има нещо закачено и се удря в калника. Гледана е вече 3 пъти за нещи подобно. Но всеки път казват, че с гумата всичко е ОК и нищо не опира.
                        Имате ли идея от какво може да е?
                        Alfa Romeo 156 SW 1.9JTD 16V; 140HP 2003 sigpic

Comment

При мен задницата е с полиуретан, не мога да ви опиша как скърца особено сега лятото , зимата изобщо не се чува , някой може ли да сподели с какъв спрей се пръска че, аз купих една течна грес ама ефект няма
                          alfa romeo 156 1.9 jtd

Comment

Колеги аз сменях тампони на предния долен носач и след време и при мен взе нещо да скърца и си мисля да не е от новите тампони с какъв точно спрей се пръскат ?

Comment

Най-добре да се свалят носачите и да се види дали не са износени тампоните и ако трябва да се сменят, после да се гресират хубаво с добре полепваща грес. Това с пръскането е съвсем краткосрочно.
                              Alfa 156 2,4 JTD '99

Comment

Working...
                              X